Koncertlink.dk

Tag den friske mund med til koncerten

De fleste mennesker elsker koncerter. Live musik er er en fantastisk måde at opleve noget musik på, og det giver ofte en helt unik oplevelse, som man ikke ville have fået, hvis man havde hørt musikken derhjemme.

En koncertoplevelse kan dog hurtigt blive lidt dårligere, hvis man eksempelvis kommer til at stå med dårligt udsyn til scenen eller kommer til at stå ved siden af nogen, der lugter af sved eller har dårlig ånde. Sidstnævnte skyldes, at folk ofte ryger og drikker alkohol inden koncerten, hvilket kan give meget dårlig ånde.

Dårlig ånde opstår, når der er dårlig hygiejne i munden. Det betyder, at der er for lidt vand og for mange bakterier. Bakterierne ophober sig og begynder at danne skadelige stoffer, der giver dårlig ånde.

Hvis du vil undgå at gøre koncertoplevelsen til en belastning for dine venner og andre, der skal med til koncerten, er der heldigvis mange ting, du kan gøre for at forebygge dårlig ånde. Du skal bruge tandbørsten ofte, og du skal børste alle tænderne, selv de bageste. Du kan også med fordel bruge tandtråd, gummitandstikker og mellemrumsbørster. Husk også at bruge en tungebørste, da tungen også er samlingssted for bakterier, der kan give dårlig ånde.

Du skal også drikke rigeligt med vand, og undgå sukkerholdige drikke. Drik ikke for meget kaffe eller alkohol, for det tørrer ud i munden. Spis sundt, og undgå at spise for meget fedt eller krydret mad.

Der er noget særligt over koncerter, især hvis man er en stor fan af den pågældende artist. Det kan være en uforglemmelig unik oplevelse, hvor man kan se og høre sin yndlingsartist live, og det er en følelse, som man aldrig glemmer. Koncerter er det hele værd, og hvis du får muligheden for at se din yndlingsartist live, så tag chancen.

For nogle er koncerter en måde at slippe væk fra hverdagens bekymringer og fordybe sig i musikken. For andre er det en social begivenhed, hvor man kan møde nye mennesker og have det sjovt. Uanset hvad, er koncerter noget, der kan føre til nogle af de bedste minder.

Og minderne skal jo helst være af den slags, som ikke skal forstyrres af dårlige oplevelser som dårligt udsyn, dårlig lyd eller dårlig ånde. Så sørg for møde op i god tid, find et godt sted at stå – og få styr på mundhygiejnen, så du ikke skaber en dårlig oplevelse for de andre koncertgængere.

kheera