Koncertlink.dk

Alle mindes legenden

Da Freddie Mercury døde var verden i sorg og chok. AIDS er og bliver en frygtelig sygdom, og der var megen mystik og tabu over den i starten af halvfemserne. Men han blev hyldet til fulde ved The Freddie Mercury Tribute Concert, der havde undertitlen A Concert for Life.

Det var de resterende medlemmer af Queen, der skabte rammerne for koncerten for at hylde deres ven og bandmedlem, og alle kom og spillede. Smukke udgaver af både kunstnernes egne numre, men på samme måde udgaver af Queens numre. David Bowie folder sig ud med Annie Lennox, og Elton John danner par med Axl Rose. På papiret et meget umage par, men de imponerer med to stemmer, der passer perfekt til hinanden,

Det er musikere, der krænger deres sjæl ud i kærlighed til et menneske, der har inspireret så mange, og som kunne få alle typer til at elske rockmusikken.

Der blev samlet hele 75.000 mennesker på Wembley, og det store overskud, der blev genereret gennem koncerten gik ubeskåret til AIDS-Fondet. Det var over 100 millioner pund, hvilket er meget imponerende – lige som det har været meget tiltrængt på området.

kheera