Koncertlink.dk

Den 13. juli 1985

Det er en dag, hvor rigtig mange mennesker nok gerne ville have været på Wembley. Det er dagen, hvor Live Aid løb af stablen, og det er en koncert, der vil blive husket for evigt. For alle dem, der ikke kunne være der, kunne følge den live på tv i stedet, og alle kunne derfor både nyde musikken, men samtidig bidrage til at skabe fokus på den hungersnød, der hærgede i Etiopien på det tidspunkt. Det mere end bare lykkedes for Bob Geldorf og Midge Ure at skabe en fest, og det var ikke kun i England, for bands gik også på scenen i Philadelphia og mange andre steder verden over.

Det, verden fik, var en perlerække af optrædener fra de bedste musikere og sangere, som verden havde at byde på i den tid, og det er blevet til en af de mest ikoniske musikoptrædener i verdenshistorien.

De fleste vil nok huske den for musikken og ikke så meget længere for formålet, og at omkring en tredjedel af verdens befolkning fulgte koncerten live er noget, der næppe nogensinde vil blive overgået igen. Heldigvis fås de bedste optrædener på DVD, ligesom musik og video kan streames.

kheera