Koncertlink.dk

Den første musik

Den første musik har været koblet til religiøse ceremonier. Det har været som en del af religionen, og ritualer har været kombineret med det, Dernæst er det til krig, den har været brugt, og et af de eksempler på instrumenter, som har været brugt til både krig og religion er luren. Et instrument, som forskerne mener kan været brugt til begge dele og måske også til at alarmere ved brand eller anden katastrofe.

Da musikken for første gang kommer ind og bliver præsenteret til den brede befolkning, er det med religionen som baggrund, eller rettere kirken. Faktisk så er den første salme “Panis Angelicus”, englenes brød, skrevet af den helgenkårede Frans af Assisi, samme mand som har givet navn til franciskanerordenen, og som også i dag mindes og huskes verden over.

Som musikken kom med i religionen, så kom orgler og andre instrumenter for alvor med, og nu er musikken pludselig på vej ud til almindelige mennesker. Ja, den er der som et middel til tro og for at få folk til at tro, men den kommer ud til dem. Den klassiske musik, den er stadig for de finere, og den bliver spillet i de store koncerthuse verden over. Det er først, da man kan begynde at få optagelser og har plader og senere med radio, at man for alvor når den mere jævne befolkning, og i dag er det underligt at komme ind i et hjem, som ikke har plader, cd’ere, streamingmuligheder og mindst et anlæg, gerne flere.

Musikken er i dag nået ud til alle dele af samfundet, og alle kan lytte til det, som de gerne vil. Der er ikke længere nogle skel.

kheera