Koncertlink.dk

Digital på scenen

Rocken fik i firserne en modstander, for den digitale musik kom frem, og et band som med sandhed i stemmen kan kalde sig pionerer, det er Depeche Mode. De kom frem og blev af mange kaldt for en døgnflue, men er de en døgnflue, så må man sige, de er verdens ældste, for i 2020 regner de med at sende et nyt album på gaden og kaste sig ud i endnu en af deres lange og udmarvende turnéer.

Bandet bruger mange forskellige ting i deres musik, men faktisk er det kun trommer guitar og keyboards, eller rettere synthesizere, som har fundet vejen gennem nøglehullet. Resten er lyde fra forskellige ting, fra byggepladser, motorveje, lyde af byen og landet, og det er slet ikke så enkelt, som deres musik kan komme til at lyde.

Bandet har stadig i dag rekorden for at have optrådt for flest mennesker på en turné. De spiller for over 100 millioner mennesker på to år, en bedrift i sig selv, for det er mange, som skal købe biletter til deres shows.

Det hele blev afsluttet med en enorm koncertrække på Pasadena Rose Bowl, hvor de spillede 5 udsolgte shows og optog et livealbum, som kom til at hedde 101 live. Et album, alle der er til musik, burde have stående i deres samling, hvis der stadig i dag er nogen, som har en pladesamling stående.

En spændende modsætning

Den elektroniske musik dannede en modsætning til rock og metal. Den var stringent og lavet på maskiner. Det dannede også grundlag for moderne dansemusik. De hårdtpumpede rytmer, som med elektroniske lyde pisker unge rundt på dansegulvet. Det er en musik, som gav en hel ny rolle til en DJ, for nu kunne han selv skabe musikken og ikke bare være en af dem, som spillede den. Det er der nogen, som har skabt en meget stor karriere på, og de bliver heldigvis i dag anerkendt på lige fod med andre musikere, for det er musik, uanset om du skaber det med instrumenter, eller du gør det på en computer.

kheera