Koncertlink.dk

Koncerter under coronapandemien

Regeringen indgik en samlet aftale for genåbningen af Danmark den 22. marts i år. Denne aftale indebærer en gradvis udtrapning af de forskellige restriktioner, vi har levet under i løbet af pandemien, der efterhånden har præget vores alles hverdag det sidste 1,5 års tid. Restriktionerne har i høj grad påvirket vores sociale liv og dermed ikke mindst kulturlivet i Danmark.

Forsamlingsforbuddet udfases gradvist

Der må maksimalt være 50 personer samlet indendørs. Man må dog gerne være 500 folk samlet ved arrangementer inden for idræt og kultur, hvor tilskuerne sidder ned på faste pladser med ansigtet rettet mod den begivenhed, der foregår. Dog er der undtagelser herved, da større arrangementer med adskilte sektioner, servicefaciliteter og separate ind- og udgange, hvor det er tilladt at flere folk er samlet. Der skal være mindst 1 sædes afstand mellem tilskuerne, og der skal være krav om coronapas og andre forebyggende tiltag for at forebygge smitte såsom mundbind eller visir.

Begrænsningen for udendørs forsamlinger ligger på 100 personer. Der er dog også undtagelser for udendørs arrangementer, da det er tilladt at være mere end 100 personer samlet, hvor tilskuerne står op, hvis de er opdelt i separate sektioner med egne faciliteter og ind- og udgange. Der må maksimalt være 200 tilskuere per sektion, og hver person skal have et areal på mindst 4 kvadratmeter. Tilskuerne må desuden kun færdes i deres egen sektion, og i alt må der være samlet 2000 personer ifølge denne ordning.

Da udfasningen af restriktioner sker over en længere periode, og disse begrænsninger er gældende på nuværende tidspunkt, betyder det, at de store festivaller landet over igen må aflyse sommerens sædvanlige koncerter. I stedet er det muligt at deltage i mindre koncerter, og heldigvis er der masser at vælge imellem, nu når vi endelig kan begynde at komme lidt ud igen.

kheera