Koncertlink.dk

Livestreamkoncerter i en coronatid

Da Danmark lukkede ned i marts 2020, ramte det musikerne og live-scenerne hårdt, fordi alle koncerter blev aflyst. Men der gik ikke ret lang tid, før musikere og koncertsteder fandt på nye måder at få musikken ud til deres publikum på. Musikerne begyndte at holde små live-koncerter på Facebook, og der blev også arrangeret større events, som blev live-streamet.

For musikerne, der lever af deres arbejde, er det selvfølgelig vigtigt at få deres musik ud over scenekanten, hvad enten det sker live ude i virkeligheden, eller det sker digitalt. Det er vigtigt at holde kontakten med publikum og selvfølgelig også at tjene penge. Live-stream events er sandsynligvis kommet for at blive, og det kan fungere som et supplement til de almindelige live-koncerter som finder sted landet over.

Vi savner live-koncerter

Når det er sagt, så er der alligevel mange af os, som hungrer efter at komme ud at høre live-koncerter, hvad enten det er Roskilde Festival, SMUK Festival, Grøn Koncert eller andre større events, som blev aflyst i 2020. Vi savner også at gå til koncerter på landets små og store spillesteder, lytte til vores yndlingsbands og musikere eller snuse til, hvad nye musiktalenter har at byde på. Mange af os har fede minder fra tidligere års koncerter og måske selfie-billeder, hvor vi står sammen med vore yndlingsmusikere. Billeder, som vi kan sætte i Billedramme og glæde os over.

Marshall-hjælp til musiklivet

Nogle musikere har foreslået Marshall-hjælp til musiklivet, hvor politikerne giver en sum penge til, at der kan stables forskellige musikalske arrangementer på benene landet over, så musiklivet kan komme i gang med at spille igen, og publikum kan komme ud og høre musik. Om det bliver til noget, vil tiden vise. Uanset hvad, så håber, vi snart at musiklivet åbner igen, men indtil da kan vi nyde musikken online i form at live-streaming koncerter fra forskellige musikere og bands.

kheera