Koncertlink.dk

Fra små klubber til store stadions

For 100 år siden blev livemusikken spillet på klubber og i barer, den klassiske musik blev holdt til koncerthuse i de store byer, og ellers var det på markeder. Populærmusikken blev kun spillet der, og ikke de fine steder.

100 år senere og så er det både i de store koncertsale og på stadions, at populærmusikken bliver spillet. Faktisk er det de primære steder, musikken bliver spillet. Det er der, hvor de store penge kommer ind, og hvor kunstnerne får mulighed for at vise alt, hvad de kan, for et publikum på op til 100.000 tilskuere.

Musikken er kommet ud til mange mennesker, og det skyldes radio og musik-tv, og i de senere år de sociale medier, som er rigtig gode til at sprede musikken ud til et bredt publikum.

Det sidste nye er, at koncerter nu bliver streamet til forskellige andre store spillesteder, så nu kan fans se koncerter over hele verden på stadions, når den bliver streamet på den måde. En måde, hvor du kan spille for 3 millioner fans på en gang. Det er noget, som rykker både på pengefronten og på det musikalske.

kheera