Koncertlink.dk

Koncerter for alle

Musiklivet er lige så varieret, som mennesker er forskellige. Der findes koncerter for alle – hvad enten man er til de store events, den lille intime koncert på en scene eller til friluftskoncerten arrangeret af en flok glade amatører, der brænder for deres interesse i en særlig form for musik.

[IMAGE=fss4MobBa6Vw.jpg]

Et særligt dansk fænomen er de mange små koncerter inden for forskellige musikgenrer, hvad enten det er jazz, rock, klassisk eller folkemusik.

[IMAGE=e2cVBmdsgl3B.jpg]

En af disse koncerter finder for eksempel sted hvert år i eftersommeren, når en strand i det østjyske – nemlig ved Sondrup Strand, som ligger mellem Odder og Horsens. På en skøn plet nær stranden holdes der hver sommer en operakoncert, hvor solister fra Danmark og Sverige optræder med kendte operaarier og sange. Koncerten arrangeres af frivillige, der brænder for opera og for lokalsamfundet, og som har evnet at få lokket kunstnere til, der gerne optræder også i disse lidt primitive omgivelser.

Mange koncerter ville slet ikke finde sted uden et sådant lokalt engagement. Tænk også på koncerterne på Langeland hvert år, hvor en musikglad godsejer har kunnet lokke verdensstjerner til, år efter år.

Mange af den type koncerter finder sted på steder, hvor der ikke er så etablerede faciliteter. Så kan det være godt med noget praktisk påklædning, så man også kan klare situationen, hvis der skulle falde en byge, og først og fremmest kan det være godt med nogle praktiske sko. Måske skal du vælge et par lækre Nike sko, som både ser flotte ud kan klare forskellige vejrlig.

Find det, du kan lide

Om du er til klassisk, rock, blues eller jazz, er der masser af muligheder for at finde en koncert at gå til. Det er blot at vælge efter smag og sted, og så komme afsted.

Mange mennesker vælger hvert at besøge en eller flere festivals, hvor der er mulighed for at dyrke den musik, man holder særlig meget af. Festivalen Northside i Aarhus er en af de nyere, meget populære festivals, som tiltrækker mange både unge og lidt ældre koncertgængere. Klassikere som Skanderborgs Smukfest og Roskilde Festival er sikre træffere for tusindvis af musikglade gæster hvert år, og hver især har festivalerne deres egen profil, så de tiltrækker forskelligt publikum. Smukfest er for eksempel ikke mindst en hyggefest, hvor mange også lidt modne mennesker finder hen for at mødes med dem, der også var der sidste år, og der bliver drukket champagne i spandevis ved boderne – hvor andre festivals måske mere er til øl og ballade.

De mange musikhuse landet rundt byder på en særlig koncertkultur. Den er måske lidt mere formel, men også her spilles der musik for enhver smag, så tjek musikhusenes programmer og vælg fra det store menukort af store og små musikbegivenheder over hele landet.

kheera