Koncertlink.dk

Tag på Godset og lyt til musik

Her i sommeren 2021 myldrer vi igen ud til koncerter – der er atter mulighed for at mødes, og vi kan nyde samværet med andre, mens vi lytter til live musik.

Et af de steder, vi gerne vil anbefale dig at besøge for at lytte til koncerter, er Godset i Kolding, som er et spillested etableret i 2001. Rammerne for det spændende spillested er den gamle godsbanegård i byen, og der er plads til 700 stående publikummer og op til 350 siddende. Her er altså mulighed for at lave både større og mindre koncerter, og Godset er da også stedet, hvor både upcoming bands og mange veletablerede grupper leverer alt, hvad de har i sig for at give publikum en god oplevelse.

Kom selv i gang

Har man selv en musiker i maven, kan man faktisk også selv komme i sving på Godset. Der er nemlig indrettet det såkaldte MusicLab, hvor alle borgere kan komme ind og arbejde med deres egen musik. Der er et fuldt udstyret musikstudie med både optageudstyr og en række elektroniske instrumenter, som står til rådighed.

Har du selv komponeret noget musik og indspillet det sammen med kammerater i MusicLab, så kan I lytte til det derhjemme. Indret et hyggeligt musikværelse med kelim tæpper og andet hyggeskabende udstyr og inviter vennerne til at komme og lytte til, hvad I har fået ud af jeres musikalske anstrengelser.

Fuldt program

Vil I hellere selv ud at lytte til levende musik, byder Godset på et fuldt pakket program med masser af muligheder for at finde netop det, der passer til jeres smag.

Efteråret byder blandt andet på koncert med Jesper Binzer, som er på turne efter at have udgivet ‘Save Your Soul’, som er hans anden soloplade. Det er fed rockmusik fra den gamle D-A-D musiker, som har et stort og vedholdende publikum.

Man kan også komme til sommerjazzfest i august måned, så vil du nå dette, så skal du skynde dig. Men lykkes det ikke denne gang, så er der løbende jazzarrangementer på Godset, der også er hjemsted for den lokale jazzklub i Kolding. Genren jazz har sit faste publikum og rummer en fantastisk variation, så man kan finde den jazzstil, der netop passer ind i ens egen smag for musik.

Godset i Kolding har gennem årene været ramme om mange fantastiske musikperformances, og som et kuriosum kan nævnes, det var her, at Rasmus Seebach i 2010 gav sin første koncert overhovedet med et live band.

Her i efteråret kan man også lytte til den unikke musikkunster Lydmor, som er kendt for sine helt specielle forestillinger, der er en blanding af meget fascinerende elektronisk musik og en visuel iscenesættelse, som hun mestrer fuldendt. Det er ikke uden grund, at denne kunstner er blevet flittigt brugt af teatre, når deres forestillinger skulle have en musikalsk kulisse, for hun har en helt særlig sans for samspillet mellem lyd og fysisk iscenesættelse.

kheera